Skupina T.E dokončila hrubou stavbu brněnského projektu Milhouse

Brněnský projekt Milhouse skupiny T.E se posunul do fáze hrubé stavby. Pětipodlažní dům se 14 byty a komerčními prostory vyrůstá v centru města nedaleko obchodního areálu CTZone. Stavba vyniká architektonickým řešením z dílny ateliéru Chybík+Krištof, ale také ideální jihovýchodní orientací parcely. V bytech tak bude dostatek přirozeného světla po celý den a ve spojení s moderními technologiemi se významně sníží i náklady na samotný provoz budovy.

„Milhouse je prozatím naším jediným mimopražským projektem. Je umně zasazen do stávající městské zástavby a zároveň svým budoucím obyvatelům přinese řadu výhod a užitečných řešení – ať už se jedná o dostatek denního světla či moderní technologie optimalizující energetickou náročnost budovy,“ říká partner skupiny T.E Martin Hubinger a dodává: „V současné době pokračujeme pracemi právě na vnitřních technologiích a rozvodech vody a elektřiny. Projekt tak běží podle plánu a bude kompletně dokončen a zkolaudován letos v srpnu.“

Budova koncipovaná v duchu tradiční blokové zástavby vzniká na rohu ulic Mlýnská a Masná, přičemž půdorys stavby odpovídá tvaru nepravidelného pětihranu. Prostor v přízemí lemovaný soklem s velkoformátovými výlohami je vyčleněn pro drobné obchody a služby. Na něj navazují čtyři obytná patra s celkem 14 byty v dispozicích 1+kk až 4+kk a velikostech od 40 do 90 m2. V domě se budou nacházet jak klasické bytové jednotky, tak i prostorné apartmány či neobvykle řešené lofty v posledních patrech s výškou stropu téměř šest metrů. Střešní terasy u mezonetových bytů navíc poskytnou výhled do všech světových stran a také do vnitrobloku se zeleným patiem.

Architektonické řešení domu pochází z pera uznávaného ateliéru Chybík+Krištof, který mimo jiné stojí za návrhem českého pavilonu na světové výstavě Expo v Miláně. „Nová brněnská nárožní dominanta s volným průhledem do vnitrobloku vynikne netradiční nadčasově pojatou fasádou tvořenou různými typy omítek s rozdílnými hrubostmi. Exteriéru budou vévodit rozměrná okna, jimiž do jednotlivých bytů pronikne množství přirozeného světla a místnosti tak budou působit vzdušně a projasněně. Vnější vzhled domu doplní důležitý estetický, ale zároveň funkční prvek – textilní elektrické rolety, které byty ochrání před přímým sluncem a rovněž poskytnou soukromí,“ uvádí k návrhu architekt Ondřej Chybík. Adaptabilní interiéry bude možné uzpůsobit podle konkrétních potřeb majitelů, balkony a terasy navíc umožní rozšířit obytný prostor i do venkovní části.

Komorní rezidenční projekt Milhouse vzniká v příhodné lokalitě uprostřed moravské metropole s širokou občanskou vybaveností a výbornou dopravní dostupností. Jen několik minut zabere cesta do blízkého nákupního centra Vaňkovka, v docházkové vzdálenosti se nachází další potřebné služby 

i možnosti bohatého kulturního vyžití. Příznivci sportovních aktivit si přijdou na své díky malebnému okolí řeky Svitavy s cyklostezkou či nedalekým parkům Sady Osvobození a Lužánky.

Leave a Comment