Články

Jaký rybářský prut si vybrat?

Také se čas od času zasníte? Představujete si, jak vyjedete na rybářský výlet a pod nespoutanými norskými fjordy chytáte ohromné tresky, mořské úhoře a sledě? Nebo jen sníte o romantické robinsonádě či pouhém pohodovém víkendu u jihočeského rybníka? Vždy se však ze snu probudíte a závratná cena rybářských potřeb vás krutě vrátí do reality?

Dnes už nemusíte jen snít. Nyní můžete žít. Existuje celá řada velmi kvalitních rybářských prutů, feederových rybářských prutů nebo prutů teleskopických za rozumnou cenu. V některých případech si jako dárek můžete odnést i pouzdro na prut, či nezbytný stojan.

Než se však dostaneme do rybářských rájů, zachytáme si i v našich končinách. A právě na takovéto rybaření v českých a moravských řekách a potocích, ale i rybnících, můžeme bez problému využít populární rybolovnou techniku, s označením feeder. Už téměř dvacet let využíváme tohoto stylu rybaření. Ve stručnosti bychom mohli shrnout a říci, že se jedná o speciální techniku lovu na položenou. Záběr pak indikuje pouze velmi jemná špička rybářského prutu, která nahrazuje běžné signalizátory. Ve specializovaných prodejnách a rybářských e-shopech nalezneme tyto pruty za ceny, pohybující se v rozmezí od šesti set korun, přičemž například k prutu Shakespeare Omnix Feeder 360 obdržíte zdarma i naviják Omnix 30. Nejširší kategorii tvoří rybářské pruty, pohybující se v cenové hladině kolem tisíce korun.

Ať už pojedete do rybářských rájů na severu nebo na jihu evropského kontinentu, či jen k vašemu oblíbenému rybníku, nepostradatelnou součástí vašeho vybavení musí být teleskopický rybářský prut. Ideální kombinace univerzálnosti, skladnosti, výdrže a životnosti předurčuje tento druh rybářské potřeby k mimořádné oblíbenosti. Ceny, i v prodejnách úzce specializovaných na rybářství a rybolov, začínají na částce dvou set korun. Pokud bychom však hledali mimořádnou kvalitu a spojili jí s oblíbenou a fungující značkou rybářských prutů Shimano, musíme si připlatit zhruba o „pětistovku“ více. Za částky kolem tisíce korun poté získáte set prutů Shimanovlascem,navijákem a nástrahou. Výjimkou nejsou ani rybářské sady v kombinaci se stojany na pruty, s obalem na pruty,rybářským navijákem nebo s rybářským křeslem.

Pokud jste tedy už pokukovali po speciálních kaprových prutech, po prutech na muškaření či sumcovém prutu, měli byste se porozhlédnout i v oddělení feederových rybářských prutů a projít samozřejmě i pruty teleskopické. Velmi kvalitní rybářské vybavení už dnes není záležitostí mnoha desítek tisíců korun. Užívejme si protorybaření!

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..