Tipy a trendy

Investice do kvalitního grilu se vyplatí

Ke grilování teoreticky potřebujete jen zdroj tepla, grilovací mřížku a kus masa, to přece zvládne i kotlíkový gril z obchoďáku za pár stovek. Proč tedy lidé stále častěji neváhají investovat do technologicky vyspělých grilů? Odpověď je jednoduchá, stačí pár tisíc navíc a investice se vám vrátí v podobě zdravějšího grilování, snadné údržby i několikanásobně delší životnosti grilu. Grily od švýcarské značky Outdoorchef jsou toho důkazem.

„Prvotřídní grily se v dnešní době dají pořídit za rozumnou cenu. V nabídce Outdoorchef máme grily na dřevěné uhlí i grily plynové v rozmezí od necelých pěti tisíc za menší kotlíkové až po velké variabilní grily, které stojí přes třicet tisíc. Všechny modely přitom mají patentovanou technologii Funnel (trychtýř umístěný pod grilovací mřížkou), která nabízí oproti konkurenci velký technologický náskok,” vysvětluje Václav Bartoš ze společnosti Outdoorchef. V čem náskok konkrétně spočívá?

  1. multifunkčnost

Grily Outdoorchef mají vysoké rozpětí teplot (110 – 500 °C) a navíc je možné teplotu velmi přesně regulovat. Technologie Funnel také umožňuje otočením trychtýře správně nasměrovat žár buď na přímé (např. na steaky, pizzu…) nebo nepřímé (zelenina, uzení, pomalé úpravy masa…) grilování, a teplo navíc působí podobnou měrou zdola i shora. Díky těmto možnostem se váš gril promění v plnohodnotnou zahradní kuchyni, zastane totiž i funkci trouby, sporáku, udírny či dokonce pece na pizzu.

  1. zdravější grilování

Grilování nemá zrovna pověst nejzdravějšího způsobu přípravy pokrmů. Důvodem je hoření odkapávajících šťáv, při němž vznikají nebezpečné karcinogenní látky. Grily Outdoorchef jsou vybaveny trychtýřem umístěným přímo pod mřížkou, navrženým tak, aby odváděl veškerý odkapávající tuk i šťávy do sběrné misky a ani kapička se nedostala do ohně. Gril je navíc uvnitř uzpůsoben tak, aby se žár k jídlu dostával rovnoměrně ze všech směrů a protože žádné plameny se s jídlem nesetkají, je podstatně snadnější pokrmy nespálit. Vaše jídlo se tak připraví dietněji a zdravěji.

  1. snadnější údržba

Výrobci kvalitních grilů vědí, že volný čas se má trávit s přáteli a ne čištěním grilu. Proto vnitřky navrhují méně členité a využívají praktické materiály. Grily Outdoorchef mají rošty z keramického smaltu, který se velmi snadno a rychle udržuje. To samé platí pro systém Funnel, který navíc zajišťuje odvod odkapávajících šťáv trychtýřem, takže od nich není znečištěný celý gril.

Plynový gril Outdoorchef Minichef+

Díky jednoduchému a kompaktnímu designu je tento model optimální pro grilování prakticky kdekoliv, i tam, kde je pouze málo místa (balkon, terasa, apod.). Na svou velikost překvapí úctyhodným výkonem (4,3 kW) který zajišťuje pracovní teplotu přes 300 °C při nepřímém grilování, čímž je plně srovnatelný s většími zahradními grily. Určitě oceníte i rychlé a snadné složení a rozložení grilu, takže pokud zrovna negrilujete, není problém složený gril uložit třeba do skříně či komory. Anebo do kufru auta či karavanu, čímž získáte spolehlivého parťáka při vaření na cestách.

Doporučená cena: 10 990 Kč, ke koupi online na Outdoorchef.cz a v kamenných obchodech

Gril na dřevěné uhlí Kensington 570 C

Robustní kotlový gril na dřevěné uhlí je vybaven systémem EASY SLIDE, který umožňuje průběžně měnit nastavení z přímého na nepřímé grilování. Navíc to je tak jednoduché, že změny nastavení lze provést v okamžiku během grilování. Najednou na něm můžete grilovat pro 8-10 osob.

Doporučená cena: 8 490 Kč, ke koupi online na Outdoorchef.cz a v kamenných obchodech

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..