Kuchyně

Kristína Nemčková doporučuje nádobí, které v kuchyni ocení i experimentátoři

Kristína Nemčková je vítězka MasterChef Česko 2019 a absolventka prestižní londýnské kuchařské školy Le Cordon Bleu. Nyní se spojila s českou značkou nádobí Fabini a sestavila z něj sadu „Made by Kristína“, která je určená pro kuchaře, cukráře i experimentátory.

„Při skládání sady vícevrstvého nádobí Fabini jsem vycházela z vlastní zkušenosti z kuchyně. Přemýšlela jsem, po jakém kousku nádobí nejčastěji sahám já sama,“ říká Kristína Nemčková. Nádobí ze sady Made by Kristína podle ní ocení kuchaři začátečníci i pokročilí. „Pro mě samotnou bylo zlomovým okamžikem rozhodnutí zkusit při vaření více experimentovat a dala jsem proto dohromady sadu, která vám to určitě také umožní,” vysvětluje.

V sadě Made by Kristína najdete velký hrnec, praktický kastrol a rendlík s dlouhou ergonomickou rukojetí včetně skleněných poklic. Dále pak vícevrstvou nerezovou i nepřilnavou pánev.

Zvýhodněnou sadu nádobí z vícevrstvé nerezové oceli “Made by Kristína”, která obsahuje nízký kastrol, hrnec, rendlík a dva druhy pánví, pořídíte na fabini.cz za 14 699 Kč.

Proč Kristína složila svou sadu právě z těchto kusů nádobí? Hrnec i kastrol najdou využití při přípravě polévek nebo jídel pro celou rodinu. Mají tělo z jednoho kusu, a tak se teplo rozvádí až po samé okraje. Jídlo se tedy nevaří jen zespodu, ale i ze stran nádobí. Hodí se na všechny typy vařičů, což Kristína sama ocenila při stěhování do Anglie.

Při cukrařině je Kristíninou nepostradatelnou pomůckou rendlík: „Rendlík má dlouhou ergonomickou rukojeť, objem 2,5 litru a praktickou odměrku uvnitř, což z něj dělá skvělou pomůcku! Připravuji v něm a redukuji omáčky, a kromě toho v něm vařím přílohy. Už jsem vyzkoušela, že vyhovuje i pro pokrmy pro dva.“

V sadě nemůžou chybět vícevrstvá nerezová a nepřilnavá pánev, bez těch si Kristína neumí vaření představit: „Každá z pánví je vhodná na něco jiného, proto jsem je do sady dala obě.”

Na pánvích oceňuji hlavně to, že oproti jinému nádobí na trhu potřebují na zahřátí zlomek času a energie – a tím pádem šetří čas při přípravě pokrmu. Díky ergonomii rukojetí navíc padnou skvěle do ruky a dobře se s nimi manipuluje,” popisuje Kristína Nemčková.

„Nádobí od Fabini je těžší než běžně dostupné jednovrstvé nádobí. Tím pádem skvěle stojí na svém místě a „neutíká“ z plochy při míchání. Fabini vyrábí opravdu to nejlepší nádobí, které lze za tu cenu koupit. Za italsky znějící značkou je česká firma, mladý kluk s velkými sny. Možná se v něm tak trochu vidím. Sama mám velké kuchařské cíle a k mému vaření neodmyslitelně patří nádobí. Proto mi naše spolupráce a propojení dává smysl,“ uzavírá mladá česká kuchařka.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..