Slunečné dny a teplé večery lákají k uspořádání letních párty s partou dobrých přátel, příjemnou atmosférou a chutným jídlem. Léto přeje zahradním grilováním, podobný úkol však splní i terasy či balkony, nebo si můžete dobroty sbalit do piknikové tašky a vychutnat si je v přírodě. V každém případě se budou hodit šikovní domácí pomocníci Electrolux, se kterými bude příprava chutných
a zdravých snacků naprosto jednoduchá.
Grilování na terase, na balkoně i v kuchyni
K létu neodmyslitelně patří grilované pochoutky: marinované maso, lehčí ryby, sýry či různé druhy zeleniny. K tomu, abyste si je opravdu vychutnali, nepotřebujete ani velký zahradní gril, svůj úkol splní i stolní gril, se kterým můžete grilovat klidně i na balkoně či doma v kuchyni. EasyGrill Electrolux je ideální pomůckou i pro grilovací začátečníky. Gril je vybaven pětistupňovým regulátorem teploty, jednoduše si tak připravíte jídlo přesně podle svých představ a chuťových preferencí. Díky jeho nepřilnavému provedení hliníkové topné plochy se pokrm nepřichytává k povrchu grilu a všechna jídla tak jsou velkým úspěchem. Oceníte také, že grilovací plochu lze mýt v myčce nádobí.
Další možností, jak připravit grilované dobroty i uvnitř, je Plancha Gril od Electrolux. Jednoduše na něj naskládejte chuťovky podle vašeho gusta (od zeleniny přes mořské plody až po steaky) s minimem oleje, umístěte gril na varnou desku a můžete podávat rovnoměrně propečená jídla s příchutí grilování.
Speciality ugrilované přímo na stole
Pokud chcete letní párty okořenit něčím speciálním, sáhnout můžete i po solné desce od Electrolux. Jedná se o desku vyrobenou z růžové kamenné himálajské soli, která vydrží vysoké i nízké teploty, proto se může používat pro přípravu jídel i pro jejich samotné servírování. Solnou desku stačí na několik minut zahřát v troubě a po vytažení ji umístit například na stůl, kde na ní můžete jednoduše ugrilovat například krevety.
TIP NA RECEPT:
Potřebovat budete 12 tygřích krevet, 50 g rozpuštěného másla, 1,5 lžíce bílé miso pasty, 1 lžičku rozdrcených řas nori, 1 polévkovou lžíci nasekaného čerstvého zázvoru, řepkový olej pro zvýraznění chuti krevet, kousky limetky a koriandr.
Do rozpuštěného másla přidejte najemno nasekané a rozemleté řasy nori, zázvor a miso pastu a dobře promíchejte. Na předem rozpálenou solnou desku položte krevety
a opékejte je z každé strany 3 minuty, během opékání je potřete rozpuštěným máslem nebo olejem. Přelijte je zázvorovým máslem, pokapejte limetkovou šťávou a dochuťte čerstvým koriandrem. Atmosféra přímořské dovolené zaručena!