Zahrada

Novinka na českých zahradách: Grily Traeger vrací grilování vůni dřeva

Grilování se v průběhu let vyvinulo od praskajících polínek a žáru rozpáleného dřeva přes nejrůznější “trendy” technologie až po elektrické kuchyňské grily, které původní myšlenku grilování připomínají jen vzdáleně. Americká značka Traeger vstupuje letos nově na český trh a představuje robustní grily na dřevo. Ty kombinují technologické možnosti dneška s tradiční atmosférou a vůní přírodního dřeva, která ke grilování odpradávna patří.

Vůně přírodního dřeva

„Jak napovídá vývoj v USA, odkud Traeger pochází, i na západě obecně, dřevo se vrací na scénu a už letos bude hlavním grilovacím trendem i u nás,” vysvětluje Matěj Hodr, zástupce značky Traeger pro Českou republiku. Obzvlášť příznivci pravého stylu barbecue se totiž shodují, že dřevo dodává pokrmu jemné kouřové aroma, kterého na grilech na plyn nebo uhlí nedosáhnete.

S grily Traeger navíc může být aroma vašeho grilování pokaždé jiné. Na webu traegergrills.cz najdete 7 druhů 100% přírodních dřevěných pelet podle dřevin, ze kterých jsou vyrobené. Třešňové dřevo například dodá masu jemnou sladce-ovocnou chuť, pekanový ořech zase pokrmy obohatí o pikantní aroma. Tím se otevírá celá nová paleta chutí a možností, jak oslnit vaše strávníky.

Stabilita a velký grilovací prostor

Traeger není subtilní balkonový gril. Je vyroben z pevné oceli a spočívá na robustním podvozku a celkově je stabilní a působivý. Traeger nabízí pět modelů grilů: Bronson 20, Pro Series 22, Pro Series 34, TIMBERLINE 850 a TIMBERLINE 1300 a jen pro představu – do nejmenšího se vejdou čtyři kuřata, do největšího dvanáct.

Technologicky vychytané detaily

  1. Automatické rozpalování

Snadná obsluha grilu znamená více času na přátele. S grilem Traeger svůj čas nebudete ztrácet zdlouhavým rozpalováním. Šnek na dně zásobníku totiž tlačí dřevěné pelety do srdce grilu, kde se za pomoci elektrického podpalovače samy rozpálí.

  1. Dokonalá kontrola teploty

Po rozpálení už stačí jen přesně nastavit požadovanou teplotu a grilování může začít. V průběhu grilování můžete teplotu hlídat na LED displeji. Grily vyšší třídy Pro Series umí teplotu uvnitř grilu dokonce udržovat v rozmezí pouhých +/- 10 °C od vámi nastavené teploty, což je u grilů na dřevo unikátní.

  1. Samostatné plnění

Součástí grilu je i zásobník, který po naládování není potřeba několik hodin plnit, a tedy ani dohlížet na gril. Ten teplotu reguluje sám. I díky tomu jsou Traeger grily ideální pro klasické americké barbecue, tedy dlouhé a pomalé – LOW & SLOW – přípravy masa v celku, ať už jsou to klasická žebírka, grilovaná kuřata nebo klidně celé sele.

Traeger TIMBERLINE 850 a TIMBERLINE 1300 mají navíc v sobě vychytávky jako třeba možnost gril ovládat dálkově přes mobilní aplikaci. K tomu mají speciální funkce jako keep warm nebo uzení a díky digitálnímu vpichovacímu teploměru víte přesně, jak se daří flákotě na grilu a jestli už ji můžete servírovat.

Ke grilům si můžete pořídit i příslušenství od omáček a rubů, přes grilovací náčiní až po ochranné obaly grilu. Na webu traegergrills.cz naleznete i výborné recepty, které v nastávající grilovací sezóně určitě oceníte. Že je grilování s Traeger životním stylem, o tom se můžete přesvědčit i na Instagramu @Traegergrills.

One Comment

  1. Pingback: 5 důvodů, proč se grilování na dřevě vrací na scénu » Bytovérekonstrukce.cz

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..